Maso z Galloway farmy
Na naší farmě naleznete moderní jatka, bourárnu a obchod, kde prodáváme vlastní maso a od roku 2017 i uzeniny. Celý tento systém umožňuje porazit skot a ovce bez stresující cesty na vzdálená jatka, takže je možné předejít uvolnění stresových hormonů do svalů zvířete a zajistit tak, vedle kvalitního welfare zvířat, co nejlepší prvotní podmínky pro další zpracování.
Důležitým momentem pro chuť a kvalitu masa je také zrání v chladících boxech. Probíhá po dobu přibližně deseti dní při teplotě 0 – 2 °C a dochází při něm k uvolnění svaloviny. Maso zkřehne, plně rozvine svou specifickou chuť a vůni a dostane krásnou tmavě červenou až červenohnědou barvu. Při tomto procesu se z něj odpaří až 7 % vody.
Dále se snažíme uvádět na trh kvalitní BIO i konvenční produkty, kde základ tvoří velký podíl hovězího masa z mladých býčků a jalovic. Výrobky (špekáčky, taliány, jemné i čistě hovězí párky, játrovou paštiku, sekanou či kvalitní gothajský salám) jsou také primárně na objednávku, menší množství ale můžete zakoupit v prodejně na farmě.