BIO maso z Galloway farmy
Vážení (potencionální) zákazníci, u nás na Galloway farmě vám nabízíme hovězí maso z mladých kusů v biokvalitě - z masného plemene galloway či kříženců s plemenem limousine. Na vlastních jatkách porážíme a bouráme dvakrát v měsíci na základě objednávek od zákazníků, kteří si pak po dohodě přijíždí pro maso přímo na farmu.
Hovězí BIO maso prodáváme v balíčcích v ceně od 600,- Kč, které obsahují přední, zadní a polévkové maso s kostmi. Větší balíčky obsahují navíc roštěnou a další partie masa (viz "Galloway balíčky"). Pokud nejsou předem rozprodána, obsahuje balíček i játra (cca 300 g).
Co přesně můžete v našich balíčcích očekávat – jaké partie masa a v jakém množství? Rádi bychom vám na tuto otázku odpověděli, ale nezapomeňte, prosím, na to, že váhy masa v balíčcích (a tudíž i ceny) jsou pouze orientační a my sami si do poslední chvíle nejsme jisti, jakou váhu budou jednotlivé partie masa na konkrétním kusu mít. To zjistíme, až když je kus řezníkem kompletně rozbourán a jdeme pro vás balíčky připravovat. Může se tedy stát, že v balíčku bude více masa zadního na úkor předního a opačně, že se nám nebude dostávat steakového masa apod. Vždy se ale budeme snažit, aby objednaný balíček co možná nejvíce splnil vaše očekávání a odjížděli jste od nás spokojení.
Dále je možné zakoupit – přiobjednat steakové maso, pravou svíčkovou, játra, dršťky, jazyk, líčka, srdce, oháňku … (viz kompletní ceník). Všechny objednávky jsou přijímány s ohledem na obsah jednotlivých druhů mas v jednom kusu hovězího (např. dvě líčka, jedna oháňka, jedno srdce apod.). Vše ovšem pouze v případě, že máme objednaný i balíček. Pokud si maso objednáte bez balíčku, vyberete si jen jednotlivé partie, samozřejmě se vám budeme snažit vyjít vstříc. Nemůžeme ale garantovat, že objednávku dostanete tzv. „na kilo přesně“. Balíčky mají vždycky přednost.
Pokud jste u nás poprvé, možná se budete divit, že naše maso je nutné objednávat nejpozději dva týdny předem. Pokud chcete mít jistotu, že budete mít kompletní nabídku, tak je ideální tři - čtyři týdny předem. Proč to tak je?
Nejdříve musíme zkompletovat všechny vaše objednávky a určit, jak velké býky bychom měli ideálně porazit, abychom je všechny zvládly uspokojit. Poté musíme domluvit porážku, veterinární dozor atd. Prostě aby vše proběhlo, jak má…
Po porážce pak maso zraje v chladících boxech, což je důležitý moment, jenž výrazně ovlivňuje chuť a kvalitu masa. U nás probíhá zrání ve čtvrtích po dobu přibližně deseti dní při stálé teplotě 0 - 2 °C (suché zrání). Dochází k uvolnění svaloviny, maso zkřehne, plně rozvine svou specifickou chuť a vůni a dostane krásnou tmavě červenou barvu. Následuje rozbourání masa, balení a rozdělení do balíčků. Maso balíme do vakua, takže dále může zrát i několik týdnů ve vaší lednici (vlhké zrání).
Objednávky jsou vydávány přímo na farmě (jednou za 14 dní v pátek od 12.00 do 17.00 hodin) nebo dle individuálních požadavků a našich možností. Výrobky můžete zakoupit v prodejně na farmě při výdeji masa nebo si je předem objednat – vyrábíme většinou jednou za dva měsíce.
Příjem objednávek uzavřen | 06.12.2024 | |
do 06.12.2024 | 20.12.2024 | |
17.01.2025 | 30./31.01.2025 | Lednová pauza... |
31.01.2025 | 14.02.2025 | |
14.02.2025 | 28.02.2025 | |
28.02.2025 | 14.03.2025 | |
14.03.2025 | 28.03.2025 | |
Někdy, pokud třeba porazíme větší kus, přijímáme objednávky ještě po termínu. Aktuální informace uveřejňujeme na webových stránkách v sekci "Novinky" nebo na Facebooku „Galloway Farma - Pension Country Relax“. Nebo nám zavolejte, rádi se s vámi domluvíme a informujeme vás individuálně...
Děkujeme za přízeň a těšíme se na viděnou!
Jana Vacíková, Galloway farma