Hovězí BIO maso - systém prodeje

Milí přátelé, máme velkou radost, že jste si naše vyzrálé hovězí maso oblíbili. Jedeme stále na plné obrátky a maso je díky tomu k odběru každých 14 dní – příští výdej 5. června je již plně obsazen, ale můžete si začít objednávat na polovinu června – přesněji pátek 19. června.

A protože se vaše řady stále rozrůstají, množí se nám také dotazy, co přesně můžete v našich balíčcích očekávat – jaké partie masa a v jakém množství. Rádi bychom vám na tuto otázku odpověděli, ale nezapomeňte, prosím, na to, že váhy masa v balíčcích (a tudíž i ceny) jsou pouze orientační a my sami si do poslední chvíle nejsme jisti, jakou váhu budou jednotlivé partie masa na konkrétním kusu mít. To zjistíme, až když je kus řezníkem kompletně rozbourán a jdeme pro vás balíčky připravovat. Může se tedy stát, že v balíčku bude více masa zadního na úkor předního a opačně, že se nám nebude dostávat steakového masa apod. Vždy se ale budeme snažit, aby objednaný balíček co možná nejvíce splnil vaše očekávání a odjížděli jste od nás spokojení.

  • Hovězí BIO maso prodáváme v balíčcích v ceně od 500,- Kč, které obsahují přední, zadní a polévkové maso s kostmi. Větší balíčky obsahují navíc roštěnou a další partie masa (viz "Galloway balíčky"). Balíček může obsahovat i játra (cca 300 g).
  • Dále je možné zakoupit – přiobjednat steakové maso, pravou svíčkovou, játra, dršťky, jazyk, líčka, srdce, oháňku … (viz kompletní ceník). Ovšem pouze v případě, že máme objednaný i balíček. Pokud si maso objednáte bez balíčku, vyberete si jen jednotlivé partie, samozřejmě se vám budeme snažit vyjít vstříc. Nemůžeme ale garantovat, že objednávku dostanete tzv. „na kilo přesně“. Balíčky mají vždycky přednost.
  • Důležitým momentem pro chuť a kvalitu masa je zrání v chladících boxech. U nás probíhá ve čtvrtích po dobu přibližně deseti dní, při stálé teplotě, a dochází při něm k uvolnění svaloviny (suché zrání). Po vyzrání se maso rozbourá a zabalí. Maso balíme do vakua, takže dále může zrát i několik týdnů ve vaší lednici (vlhké zrání).

Děkujeme za přízeň a těšíme se na viděnou!

Galloway farma, 26.05.2020